Майола – олія для ваших кулінарних шедеврів

Мапа сайтуМапа сайту КонтактиКонтакти

Рецепт тижня

Випічка

Приготування:

Запашний домашній хліб можна спекти в духовці, з невеликими затратами часу й сил!

Докладніше

Корисні властивості олії

Історія олії Історія олії

Основою здорового харчування людини є баланс білків, жирів та вуглеводів.

Жири - мають найбільшу енергетичну цінність. Вони необхідні для нормальної діяльності центральної нервової системи, для кращого засвоєння білків, мінеральних речовин, жиророзчинних вітамінів A, D, E. Жири складаються з гліцерину та вищих жирних кислот, які поділяються на насичені та ненасичені. Насичені жирні кислоти містяться у тваринних твердих жирах. Чим більше насичених жирних кислот у жирі, тим вища температура його топлення, а отже, він довше перетравлюється та гірше засвоюється. Ненасичені жирні кислоти входять до складу рідких жирів - рослинних олій, а також жири морських тварин і риб. Ненасичені жирні кислоти беруть участь у якості обов'язкового компонента при створені клітинних мембран і оболонок нервових волокон. Вони виводять холестерин, нормалізують та укріплюють стінки кровоносних судин.

Соняшникова олія - унікальний продукт, корисні властивості якого набагато перевершують інші рослинні олії. Ні соя, ні ріпак, ні кукурудза не можуть змагатися з соняшником за багатством корисних речовин. Соняшникова олія - багате джерело необхідних вітамінів, основні з них A, D і E.

Вітаміну E в соняшниковій олії в 12 разів більше ніж в оливковій. До складу соняшникової олії входять ленолієва та ліноленова ненасичені жирні кислоти (так званий вітамін F), які самостійно у людському організмі не виробляються, але є надзвичайно цінними та корисними.

Вітамін A (ретинол) — вітамін росту, який забезпечує нормальний розвиток організму. Покращує стан шкіри, сприяє опору організму інфекції, позитивно впливає на роботу легенів, забезпечує ріст та розвиток епітеліальних клітин, входить до складу зорового пігменту. який регулює адаптацію ока до темноти. При не достачі в організмі ретинолу волосся стає сухим та ламким.

Вітамін D (кальцитріол) є незамінним для дітей та підлітків, так як забезпечує ріст та розвиток костей. Цей вітамін регулює мінеральний обмін речовин і діє не лише як вітамін, а й як гормон, здійснюючи позитивний вплив на клітини кишківника, нирок та м’язів. Він підвищує імунітет, покращує роботу щитовидної залози та сприяє згортанню крові.

Вітамін E (токоферол) контролює репродуктивну функцію, покращує циркуляцію крові, знижує кров’яний тиск, укріпляє стінки капілярів, позитивно впливає на нервову систему, сповільнює процес старіння та володіє антиканцерогенним ефектом.

Він допомагає виглядати молодше, сповільнюючи процес старіння клітин, захищає легені від забрудненого повітря, захищає клітинні структури від руйнування вільними радикалами (діє як антиоксидант), попереджає появу та розчиняє кров’яні тромби, прискорює за живлення опіків, знижує кров’яний тиск, підтримує імунну систему та забезпечує нормальне функціонування мускулатури.

Вітамін F (ненасичені жирні кислоти) бере участь в побудові клітинних мембран, в регулюванні обміну жирів в організмі, перешкоджає утворенню холестерину на стінках судин, нормалізує кровообіг, забезпечує здоровий стан шкіри та волосся, позитивно впливає на активність залоз внутрішньої секреції, завдяки чому кальцій краще засвоюється на клітинному рівні, допомагає знизити вагу, спалюючи насичені жири.

 

© 2010 ТД "Майола". Усі права застережено.
79018, Україна, м.Львів, вул. Городоцька, 155

Design by VitGroup
Powered by VitGroup CMSBLOG